فهرست محتوا
شاید در طول روز بارها و بارها به گوگل مراجعه می کنیم و به دنبال پیدا کردن مطالب، تصاویر یا انواع مختلف اطلاعات در آن به جستجو میپردازیم که این جستجو به ساده ترین روش انجام میشود؛ کلمات مورد نظر خود را مینویسید و کلید اینتر را فشار میدهید، پیشروی شما هزاران صفحهی مرتبط ظاهر میشود. وبسایت های گوناگون را زیر و رو میکنید تا به جواب دلخواهتان برسید.
اما ما به شما خواهیم گفت که راههای حرفه ای تر و بهتری برای این کار وجود دارد تا به نتیجه ی مطلوب برسید. البته در این مقاله سعی کرده ایم نکات را به زبان ساده و در توضیحات کوتاه و مفید ارائه کنیم تا نیاز به صرف وقت زیادی در این باره نداشته باشید و سریعتر به نتیجه برسید.
روشهای جستجو در گوگل
به گفتهی خود وبسایت google برای هر کلمه ای که سرچ میشود هزاران و یا میلیون ها مورد مشابه وجود دارد، اما برای اینکه درک بهتری از این موضوع داشته باشیم باید بدانیم عملکرد گوگل در سرچ یک موضوع چگونه است؟
ربات های خزنده، مطالب موجود در سایتهای مختلف در گوگل را جمع آوری و فهرست میکنند و سپس این مطالب براساس الگوریتم های گوگل رتبه بندی میشوند و در آخر نسبت به موضوع مورد جستجو نمایش داده میشوند.
در این قسمت میخواهیم به روش های جستجو در گوگل اشاره کنیم، به شما قول میدهیم بعد از خواندن این مقاله با مهارت بیشتری در اینترنت به جستجو خواهید پرداخت و نتایج مرتبطتری به دست خواهید آورد پس با ما همراه شوید.
عبارات جستجوی خود را به وضوح تایپ کنید
هنگامی که در گوگل برای موضوع خاصی جستجوی حرفهای انجام می دهید، باید عبارات را به طور واضح و دقیق وارد کنید تا بتوانید اطلاعاتی را پیدا کنید که کاملاً مرتبط با جستجوی شما باشد. به عنوان مثال، اگر لوگوی یک برند خودرو را دیدید اما نمی دانید متعلق به کدام خودرو است، به جای جستجوی (حرف G ماشین) عبارت (لوگوی کدام خودرو حرف G دارد؟) را جستجو کنید. به این ترتیب صفحاتی با اطلاعات دقیق تر و جزئیات بیشتر را پیدا میکنید.
بررسی معتبر بودن منبع اطلاعات روشهای جستجو در گوگل
یکی از روشها برای بدست آوردن اطلاعاتی در مورد سایتها و صفحات ناآشنا استفاده از ابزار جستجوی داخلی گوگل است. به این صورت که وقتی لینکی را در نتایج جستجو می بینید، روی سه نقطه کناری در نوار عنوان کلیک کنید، متنی با عنوان abut this result نمایش داده می شود. در این پنل گوگل جزئیات متنی در مورد دلایل نمایش این سایت را نشان می دهد. با این توضیحات می توانید تصمیمات آگاهانه تری در مورد اینکه کدام صفحات را بازدید کنید بگیرید.
استفاده از گزینه advanced search
جهت جستجوی حرفهای در گوگل، می توانید از گزینه جستجوی پیشرفته یا advanced search برای کنترل بیشتر روی جستجوهای خود استفاده کنید. برای اینکار، باید روی نماد چرخ دنده در سمت راست بالای صفحه نتایج جستجو کلیک کنید و گزینه جستجوی پیشرفته یا advanced search را انتخاب کنید. با استفاده از این گزینه بهراحتی می توانید صفحات مورد نظر خود را که فقط زبان یا نام دامنه خاصی دارند، یا اسناد منتشر شده در زمان مشخصی را پیدا کنید.
جستجو با دو ویرگول ” “
اگر معمولاً چند کلمه را در گوگل جستجو می کنید، نتایج جستجو هر یک از این کلمات را به ترتیب نامشخصی در متن وب سایت ها نشان میدهد. اما اگر آنها را با استفاده از دو ویرگول (“) سرچ کنید، گوگل وب سایت ها را به همان ترتیبی که کلمات را تایپ کرده اید جستجو می کند. به عنوان مثال، جستجوی “جستجوی گوگل” تنها نتایجی را نشان می دهد که در آن دو کلمه در کنار هم قرار گرفته اند.
استفاده از خط تیره –
اگر کلمات کلیدی خاصی در نتایج جستجوی شما وجود دارد که به آنها نیاز ندارید، میتوانید به Google بگویید فقط وبسایتهایی را که از آن کلمه کلیدی استفاده نمیکنند با افزودن یک خط تیره (-) در ابتدای این کلمه به شما نشان دهد. میتوانید به تعداد کلماتی که میخواهید از نتایج جستجو حذف شوند، (-)اضافه کنید. به عنوان مثال، جستجوی زیر فقط صفحات مربوط به برند آدیداس به غیر از کفشها را نشان می دهد.
adidas-shoes
جستجو با استفاده از :site
یکی از مفیدترین روشهای جستجوی گوگل :site است. در این روش شما میتوانید نتیجه جستجوی خود را فقط در یک وب سایت خاص مشاهده کنید. به عنوان مثال در این جستجو بعد از :site آدرس سایت رسا نوشته شده و با تایپ کل عبارت “گزارش تحلیل هفتگی بورس” به گوگل می گوید که آن را فقط در وب سایت رسا جستجو کند.
روشهای جستجو در گوگل site:https://rsasoftware.ir
جستجو با استفاده از :source
این روش مشابه روش قبلی است. وقتی از :source استفاده می کنید کافی است نام وب سایت را بعد از دو نقطه بنویسید و نیازی به نوشتن آدرس کامل سایت نیست. در مثال زیر، گوگل کل عبارت “گزارش بورس شنبه ” را فقط در وب سایت رسا جستجو می کند.
پیدا کردن اکانت یک برند در شبکه اجتماعی با استفاده از @
اگر در شبکه های اجتماعی بدنبال یک برند یا شخصی خاص هستید، ابتدا در نوار جستجوی گوگل شبکه اجتماعی مورد نظرتان سپس نام برند یا شخص مورد نظر و در آخر @ را بنویسید و به گوگل دستور جستجو دهید.
استفاده از نقشه یا گوگل Map
شما میتوانید بدون استفاده از تب map درگوگل با نوشتن نام شهر یا محل مورد نظر خود بعد از :map مکان موردنظر را از طریق گوگل پیدا کنید.
Map:tehran
استفاده از :intitle
در این روش ابتدا :intitle را در نوار جستجو تایپ کنید و سپس عبارت یا کلمه مورد نظرتان را که میخواهید فقط در عنوان صفحات سایتها نه در کل محتوای متن وجود دارند گوگل برای شما نمایش دهد، بنویسید.
Intitle:iphon14
استفاده از :inurl روشهای جستجو در گوگل
اگر به دنبال پیدا کردن مطلب یا کلمه ای خاص در آدرس وبسایتی هستید می توانید به این صورت تایپ و جستجو کنید.
تاریخچه جستجوی خود را کنترل کنید
معمولا هر کسی که روزانه و به دفعات زیادی از گوگل استفاده می کند، باید سابقه جستجوی خود را کنترل کند. برای این منظور Google یک گزینه، برای حذف 15 دقیقه آخر تاریخچه جستجوی ذخیره شده دارد. همچنین میتوانید اطلاعات بیشتری درباره صفحاتی که بازدید کردهاید و جستجوهایی که انجام دادهاید در پنل web and App activity دریافت کنید.
در این پنل دو گزینه برای حذف تاریخچه وجود دارد: حذف خودکار تاریخچه جستجو توسط گوگل و حذف دستی تاریخچه جستجوی ذخیره شده.
شما می توانید هر یک از گزینه ها را با توجه به اولویت خود انتخاب کنید تا کنترل کافی بر تاریخچه جستجوی خود داشته باشید.
از جستجوی تصویراستفاده کنید
در بیشتر مواقع پیدا کردن اطلاعات در زمینهی دلخواه از روش جستجو در تصاویر کار را آسانتر میکند. برای بدست آوردن اطلاعات ویدئویی یا تصویری در مورد موضوع مورد نظر خود، باید روی تب فیلم ها یا تصاویر کلیک کنید. علاوه بر این، اگر میخواهید در مورد تصویری اطلاعات بیشتری بدست بیاورید، می توانید با کشیدن (درگ کردن) یک تصویر از دسکتاپ خود به نوار جستجوی Google، جستجوی تصویر را انجام دهید.
جستجو با Google Alerts روشهای جستجو در گوگل
جستجوی مداوم یک عبارت یا کلمه ممکن است خسته کننده و وقت گیر باشد. با استفاده از Google Alerts می توانید نوعی زنگ هشدار برای عبارات هدف خود ایجاد کنید.تا هر بار که مقاله جدیدی در مورد آن منتشر می شود، گوگل لیستی از این مطالب را برای شما ایمیل کند.
در نوار بالای صفحه عبارت مورد نظر را بنویسید و آدرس ایمیلی که می خواهید فهرست مطالب به آن ارسال شود را انتخاب کنید. می توانید دامنه جستجوی خود را از قسمت نمایش گزینه ها محدود کنید.
مشاهده ارزش سهام شرکت ها
اگر شما یکی از علاقه مندان به بازار بورس هستید و یا نیاز به اطلاعاتی در مورد ارزش سهام شرکتی خاص را دارید.می توانید با تایپ کردن :stocks و نماد شرکت مورد نظر، اطلاعات مربوط به ارزش سهام آن را مشاهده کنید.
نماد برندها و شرکتهای مختلف را می توانید از وبسایت ویکیپدیا بدست بیاورید، برای مثال نماد شرکت اپل (APP) میباشد.
stocks:APP
جمع بندی
در این مقاله با عنوان روشهای جستجو در گوگل در مورد اینکه چگونه میتوان.در گوگل یک جستجوی حرفه ای داشت و همچنین استفاده از نکات و ترفندهایی.که بتوان سریعتر به نتیجه دلخواه رسید پرداختیم.شما بعد از مطالعه این مطالب می توانید از موتور جستجوی گوگل در پیدا کردن جواب سوالات خود و یا افزودن به دانستینهای خود بیشتر استفاده کنید، اگر شما هم ترفندها و نکات دیگری در این مورد.به یاد دارید که در اینجا به آنها اشاره نشده با ما به اشتراک بگذارید.